Dovolená v Singapuru – na co se připravit?

Vydáte-li se za exotikou směr Singapur, překvapí vás asi mnohé. Podnebí, kultura, lidé… Všechno tady bude jiné. Připravte se na kulturní šok.

singapurMístní klilma

Singapur leží v tropech, proto se tu setkáte jen se dvěma ročními obdobími. Sucho a déšť. Nic mezi tím, možná jen nějaký menší tajfun, ať máte co dramaticky líčit sousedkám. Říká se, že tu prší stále, což není tak úplně pravda. S deštěm rozhodně počítejte, ovšem krátké přeháňky, které v průběhu dne přicházejí, vás v panujících třicetistupňových vedrech spíše osvěží. Daleko hůře se Evropané vyrovnávají s místní vlhkostí, zejména v období dešťů se vzduch spíše pije, než dýchá, vlhké oblečení neschne, jídlo, šaty, papír – všechno rychle plesniví. Bude vám trvat minimálně několik dní, než si zvyknete.

Město samo

Jestliže se někde dá prožít ideální dovolená, Singapur je to pravé místo. Přátelská atmosféra, čistota, bezpečí, zdravotnictví na záviděníhodně vysoké úrovni. Za lékařské ošetření se však platí velmi vysoké ceny, proto je vhodné mít uzavřenu dobrou cestovní pojistku. Co se týče čistoty a bezpečí – nic neexistuje samo od sebe. Očekávejte vysokou pokutu, budete-li znečišťovat ulice, kouřit ve veřejných budovách, přebíhat silnici mimo přechod. Za těžší přestupky se zde udělují i fyzické tresty!

Místní kuchyně

30 dní, po které můžete zůstat v zemi bez víza a po které tedy může trvat vaše dovolená, Singapur dokáže vyplnit tolika kulinářskými zážitky, že na ně do smrti nezapomenete. A mnohé ještě ani poznat nestihnete. Tak, jako se zde setkávají kultury mnoha národů, i kuchyně je různorodá. Setkáte se s čínskou, malajskou, indickou, indonéskou i západní – a je jedno, budete-li se stravovat v prvotřídním hotelu nebo u pouličních stánků. Typickými ingrediencemi, které místní používají, jsou kokosové máslo a mléko a tropická tráva lemongrass. Nechte si chutnat a zkuste si říct i o recept!

Ubytování v Singapuru

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close